Pages

22 Temmuz 2012 Pazar

AĞIZ KOKUSUNU 10 ADIMDA ÖNLEYİN


Ağız kokusu, kişinin sosyolojik ve psikolojik hayatını olumsuz etkiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız, 10 adımda ağız kokusuyla nasıl başa çıkılacağını anlattı... 1-Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun
Diş çürükleri, diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olur.

2-Ağızınızdaki protez ve köprüleri kontrol ettirin
Ağız içinde var olan eskimiş köprü ve protezle zamanla gıda birikmesine yol açacağından kötü kokulara neden olabilir.

3-Sakız çiğneyin
Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgınızı artırarak ağız temizliğinize yardımcı olur.

4-Tarçın kullanın
İçeceklerinizde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir yere sahiptir.

5-Su için
Su içmek onlarca diğer yararının yanında dilinizin kurumasını da önleyerek ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

6-Burnunuz tıkanmasın
Sinüzit gibi hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan diğer durumlar geceleri ağızdan nefes almamıza neden olur. Bu durum da ağzı ve boğazı kurutarak bakterilerin üremesine yol açar.

7-Basit şeker tüketiminizi azaltın
Basit şekerler yani atıştırmalık tüm şekerli gıdalar diş çürüklerine neden olur.

8-Lokmaları iyi çiğneyin
Bu sayede yiyeceklerle tükürük salgısı iyice karışır ve ağızda yemek parçası kalma olasılığı azalır. Bu davranış, bakterinin yerinden koparak mideye gitmesine yardımcı olur.

9-Diş ipi kullanın
Diş ipi, fırçanın çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını temizler. Ağzın dar bölgelerinde de biriken yemek artıkları hızlı bakteri çoğalmasına neden olabilir.


10-Sigara içmeyin
Sigara ve tütün kullanımı ağız için oldukça zararlıdır. Dişlerin üzerinde katran artıkları veya koyu-kahverengi lekeler birikir. Damakta kırmızı renkli iltihap oluşturur. Bu durum da ağzınızın kokmasına neden olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More