Pages

1 Ekim 2012 Pazartesi

Gelin Çiçeği Modelleri

GELİNİN EL ÇİÇEĞİ
Çiçek ve Gelin Ayrılmaz bir Bütündür
Gelinliğinizi ve havanızı tamamlayacak olan ögelerden gelinin el buketi, “olmazsa olmaz” denilen size ayrı bir renk katacak olan, düğün bitiminde bekar genç kızlara fırlatacağınız dekorunuzdur. Saflığı ve masumiyeti simgelediğinden olsa gerek, beyaz gül gelin buketlerinde en çok tercih edilen çiçek olmaktadır. Beyaz güllerin arasına liliumlar da katılırsa görüntünün çok daha hoş ve zengin olması mümkündür. Bu arada; beyaz güllerin düğün süresince rahatlıkla dayanırken, lilyum ve orkide hassas çiçekler olduklarından gül kadar dayanıklı olmayabilirler.
Buketinizin tasarımına karar verirken; gelinliğinizin modeli, kumaşı ve rengi ile saç modelinizi de göz önünde bulundurun. Boyunuz uzunsa; sarkık buketler, kısa boyluysanız; top buketler seçebilirsiniz.
Ayrıca, saç aksesuarınız olarak çiçek kullanıyorsanız, el buketinizin saç aksesuarınızla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Gelin buketlerinde gelin teli ve renkli çiçekler de son zamanlarda göze çarpmakta.

Batılı düğün törenlerinde gördüğümüz gibi, gelin ile damat babaları ve erkek kardeşler, yakalarına gelin buketinde bulunan çiçeklerden birer adet çiçeği yaka çiçeği olarak takabilirler. Böylece, özellikle geniş ve kalabalık düğünlerde misafirler ev sahiplerini kolaylıkla tanıyabilirler.
Düğün töreni bitince buketinizi bekar kızlara doğru fırlatabilirsiniz. Buketi yakalayabilen kız yakın bir zamanda gelinlik giyebilir!
Buketiniz için de çiçekçinizle 10-15 gün öncesinden görüşerek, buketinizde kullanılacak olan çiçeklerin türünü, dizaynını ve fiyatını konuşun. Çiçekçiniz muhtemelen el buketinizin kurdelesinde kullanmak için gelinlik kumaşınızdan bir parça isteyebilir.
Kaynak: gelinlik.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More