Pages

3 Kasım 2012 Cumartesi

İnternet Kaçak Dolu

Türkiye'de 1 milyon 250 bin kişinin onu kaçak kullandığı ortaya çıktı.
Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye’de 250 bin kişinin internet hattının paylaşıldığını belirterek, bu yolla 1 milyon 250 bin kişinin kaçak internet kullandığını söyledi. Yılmaz, bu konuda müeyyidelerin artırılması için Adalet Bakanlığı’na başvurduklarını açıkladı.

Rize’de basın toplantısı düzenleyen Tahsin Yılmaz, Türk Telekom’un 14.5 milyon sabit hat ve 7 milyon ADSL müşterisi bulunduğunu söyledi. 81 ilde 24 bini aşkın çalışanla hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, "Türk Telekom, 81 ili birbirine bağlayan 163 bin kilometrelik fiber altyapısı ve tüm ülkeyi kapsayan modern şebekesiyle Türkiye genelinde bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Türkiye’yi iletişim alanındaki en yeni teknolojilerle tanıştırma misyonuyla yatırımlar gerçekleştiren Türk Telekom, son altı yılda 11 milyar TL’yi aşkın konsolide yatırım yaptı. 2012 yılının ilk dokuz ayındaki yatırım miktarı 1.7 milyar TL’ye ulaştı" dedi.

KAÇAK İNTERNET KULLANIMI ÖNLEMEK İÇİN GİRİŞİM
Türkiye’de 7 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu ifade eden Yılmaz, 250 bin abonenin hattını komşuları veya yakın çevresi ile paylaştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yolla 1 milyon 250 bin kişi kaçak internet kullanıyor. Bunun çeşitli sakıncaları var. Kaçak kullanıcılardan biri bilişim suçu işlediğinde bunun tespit edilmesi halinde hat sahibi hakkında yasal işlem yapılıyor. Ayrıca Türk Telekom olarak hattı iptal ediyoruz. Bu konuda daha fazla müeyyide için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Kaçak internet kullanımından rahatsızız."

Yılmaz, Türkiye’nin haftalık ortalama 33.5 saat internet kullanımı ile dünyada 3’üncü sırada bulunduğunu da sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More