Pages

25 Kasım 2012 Pazar

Suyun İnsan Hayatindaki Etkisini Biliyor Musunuz?


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Hayat Boyu Öğrenme (Comenius) programı kapsamında Sulusaray Ortaokulu'nun yapmış olduğu ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Suyun İnsan Hayatına Etkisi"...

 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Hayat Boyu Öğrenme (Comenius) programı kapsamında Sulusaray Ortaokulu'nun yapmış olduğu ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Suyun İnsan Hayatına Etkisi" başlıklı projenin ilk toplantısı Almanya'ın Stuttgart kentinde yapılacak.

 Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Sulusaray Ortaokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Yaşar Taşkale, Almanya'da 23-28 Kasım tarihleri arasında ilk toplantısı yapılacak olan "Suyun İnsan Hayatına Etkisi" projesi kapsamında Sulusaray Ortaokulu'ndan 3 öğretmen ve 9 öğrenci olmak üzere 12 kişilik grupla katılım sağlayacaklarını, Almanya, İtalya, İspanya, Macaristan ve İsviçre'den gelecek olan okul ortakları ile yapılacak toplantının koordinatörlüğünü kendilerinin yapacağını söyledi.

 Comenius okul ortaklıkları, Avrupa kültürü ve değerlerini daha iyi anlama ve proje faaliyetlerini yürütme, planlama, sosyal beceriler ve ekip çalışmasıyla gençlerin ve eğitimcilerin yetenek ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği'nin Hayat Boyu Öğrenme Programının bir parçası olduğunu belirten Taşkale, ayrıca bu programın ortak okulların katılımcılarına yabancı dili kullanmalarını ve dil öğrenimindeki becerilerini geliştirmelerini sağladığını kaydetti.
 Hazırladıkları proje ile suyun önemi konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmayı ve su depolama oranını fark etmelerini amaçladıklarını anlatan Taşkale, şöyle devam etti:

 "Bu projeyle yaşam kaynağımız olan suyu bilinçli bir şekilde kullanmak için adım atıyoruz. Proje boyunca öğrenciler, sempozyum düzenleme,poster yayınlama, bölgelerinde anlatılan efsaneleri ve hikayeleri paylaşma ve web sitelerinde bir araya getirdikleri fotoğraf albümleri, resimler ve slayt gibi hazırladıkları ürünleri paylaşarak, suyun önemi ve azalan bir yaşam kaynağı olduğunun farkında olmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren noktalara odaklanacaklar. Özetle, bütün Ortaklar esas olarak susuzluk, su kirliliği ve nasıl engel olmamız gerektiği üzerinde duracağız.
" -"Projemizi anlatan kitap yayımlamak istiyoruz

" Projenin web sitesini oluşturmak, proje logosu hazırlamak Comenius kulübü ve ilan panosu oluşturmak gibi faaliyetlerde bulunacaklarını belirten Taşkale, "Biz proje kapsamında her okulun öğrencilerinin proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini anlatan bir günlük tutmalarını sağlayacağız. Ayrıca öğrenciler tarafından yazılan en iyi kompozisyon ve şiirler seçeceğiz. Okul gazetesi hazırlayıp dünya su gününü kutlamak gibi faaliyetlerin yanında sempozyum vererek bilinçli su kullanımı hakkında yerel halkta bir farkındalık yaratmak istiyoruz ve en sonunda bu çalışmalarımızı içeren bir kitap yayımlamak en önemli isteğimiz" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More