Pages

29 Haziran 2012 Cuma

DÜNYACA ÜNLÜ BODY WORLDS ORJİNAL VUCUT DÜNYASI SERGİSİ


2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, THEPARTNERS ile serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını yapan İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle sunuluyor. 

İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren BODY WORLDS sergisi, ziyaretçilerin insan bedeninin iç alanlarını ve dış oluşumunu keşfetmesini sağlıyor.

Alman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunther von Hagens tarafından “plastinasyon” denilen bir yöntem ile çürümez hale getirilen 200’den fazla insan bedeni parçasının sergilendiği BODY WORLDS’te kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi, bozulmamış haliyle sunuluyor.

Basın toplantısında konuşan BODY WORLDS sergisinin yaratıcısı, anatomist Dr. Gunther von Hagens, bu sergiyle kim olduğumuzun, nasıl düşündüğümüzün, ne hissettiğimizin, nasıl doğduğumuzun, yaşlandığımız ve öldüğümüzün öyküsünü anlattığını söyledi. von Hagens, “Bugün 65 yaşındayım ve son 35 yılımı anatomist olarak geçirdim. Bu süreçte insan vücudunun anatomik açıdan mükemmelliğine tanık oldum. Plastinasyon sayesinde insan anatomisini medikal dünyanın dışında, sizlerle de paylaşabiliyor olmaktan mutluluk duyuyorum ” dedi.
BODY WORLDS anatomik sergilerinin kreatif tasarımcısı Dr. Angelina Whalley ise insan vücudunun karmaşık ama muhteşem olan tasarımını, eğitici olduğu kadar unutulmaz bir şekilde de sergilediklerini söyleyerek “Sergilerimizin bu kadar başarılı olmasının ardında yatan, ziyaretçilerin plastinatları gördükten sonra iç dünyalarına doğru yaşadıkları seyahat. Şunu söyleyebilirim ki, kendilerine bakış açıları değişiyor, özellikle de sağlıklı ve hastalıklı iç organları gördükten sonra. Bedeninizin sağlıklı olması sizin elinizde. Ona ne kadar erken yaşta bakmaya başlarsanız, o kadar faydasını göreceksiniz ” dedi.

Böyle bir serginin Türkiye’de de açılmasından gurur duyduklarını söyleyen, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Uzman Doktor Mehmet Üzel, “Birçok insan vücudunun nasıl işlediği konusunda çok az bilgiye sahip. BODY WORLDS, sağlıklı ve hastalıklı organlar arasındaki farkı ortaya koyarak, insan vücudunda yaşanan etkileri gösteriyor. Bu serginin insan vücudunun ne kadar olağanüstü olduğunu anlatması açısından çok önemli ve özel olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Dünyanın en çok konuşulan ve birçok farklı ülkede sergilenmiş BODY WORLDS sergisini Türk halkıyla buluşturmak konusunda bir ilke imza attıklarını belirten THEPARTNERS Kurucusu Fırat Kasapoğlu, “Bu önemli sergiyi Türkiye’ye getirmekten mutluluk duyuyoruz. BODY WORLDS’ün sağlıklı yaşamanın önemini göstermesi açısından çok başarılı ve eğitici bir sergi olduğunu düşünüyoruz. Umarız İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon Türkiye çapında çeşitli kitlelere ulaşır” dedi.

BODY WORLDS Sergileri 
BODY WORLDS bedenin ızdırap, hastalık ve optimal sağlık hallerindeki anatomik çalışmaları yoluyla insan bedeninin karmaşıklığını, direncini ve savunmasızlığını gösteriyor. İlk kez 1995 yılında sergilenen BODY WORLDS, bugüne kadar Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika olmak üzere 60’tan fazla ülkede, 30 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşmıştır. BODY WORLDS sergisinin temel amacı sağlık eğitimidir. İnsanın kendiyle karşı karşıya kalmasını sağlayan unutulmaz bir deneyimi ortaya koyan BODY WORLDS sergisi, vücutlarını bağışlayan kişilerin bedenlerinin ve iç organlarının halka sunulduğu tek insan anatomisi sergisi niteliğini taşıyor. BODY WORLDS sergisi özel olarak geliştirilen sunumlardan oluşuyor:
BODY WORLDS ve Zamanın Aynası
BODY WORLDS ve Kalbin Öyküsü
BODY WORLDS & Beyin – Bir Buçuk Kiloluk Mücevherimiz
BODY WORLDS Yaşam Döngüsü
BİR YÜREK İŞİ


Dr. Gunther von Hagens hakkında
Anatomist, plastinasyonun mucidi, bilim adamı ve BODY WORLDS sergilerinin yaratıcısı Gunther von Hagens, 1945 yılında eski Doğu Almanya’nın Alt-Skalden/Posen şehrinde doğdu. 1965 yılında Friedrich Schiller Üniversitesi’nde tıp eğitimine başlayan von Hagens, eğitimini 1973 yılında Lübeck Üniversitesi’nde tamamladı. Gunther von Hagens, tıp diplomasını aldıktan bir yıl sonra, Heidelberg Üniversitesi Anestezi ve İlk Yardım Bölümü’ne katıldı. Üniversitenin Patoloji ve Anatomi Enstitüsü’ndeki on sekiz yıllık meslek yaşamının başlangıcında, 1977’de stajyer ve öğretim görevlisi olarak görev yaparken gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar sonucunda plastinasyon yöntemini keşfetti. Gunther von Hagens, 1993 yılında Plastinasyon Enstitüsü’nü (Insitute for Plastination) kurdu.


Plastinasyon hakkında
Plastinasyon, Dr. Gunther von Hagens tarafından örneklerin tıp eğitimi amacıyla korunması için icat edilen, benzersiz bir işlemdir. Bu işlemde örneklerdeki beden sıvıları ve çözülebilir yağlar, vakum altında zorlu emdirmeden sonra sertleştirilen sıvı plastiklerle değiştirilir. Bedenler canlıyı andıran pozlarda sabitlendikten sonra gaz, ısı veya ışıkla sertleştirilir. Bir tam insan bedeni plastinatının oluşturulması yaklaşık olarak 1.500 çalışma saati gerektirir. Plastinatlar bedenlerimizin yaşamdaki hareketlere ve atletik etkinliklere içten nasıl tepki verdiğini gösterir.

Gunther von Hagens’ın BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü sergisi, 11 Haziran tarihinden itibaren İstanbul’da Antrepo 3’te sergileniyor. Serginin biletleri, Biletix gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi, www.biletix.com ve sergi girişindeki Biletix gişesinden satın alınabiliyor.
Sergiyle ilgili detaylı bilgi için: www.bodyworlds-istanbul.com

THEPARTNERS hakkında 
Eğlence sektörü yatırım danışmanlığı, büyük etkinlik organizasyonu ve prodüksiyon konularında çok yönlü vizyonu ve profesyonel yaklaşımı ile bilinen THEPARTNERS, aile eğlencesine yönelik, uluslararası popüler eğitim sergileri ile Türkiye’de bir ilke imza atmış olup 2006 – 2010 yılları arasında “Leonardo: Evrensel Deha”, “Einstein”, “ Beyin Gizemli Yolculuk”, “Su, Her Damla Değer Katar”, “Robot Zoo”, “Barbie ve Lego” Sergilerinin organizasyonlarını gerçekleştirmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More