Pages

29 Haziran 2012 Cuma

RENKLERİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Yaşadığımız mekanlardan  giydiğimiz kıyafetlere  eşyalarımızdan kendi öz rengimize kadar yer alan ve her yerde var olan bir nev’i görsel cümbüş...
Öyle ki sadece etrafımıza bile baksak Rabbimizin yarattığı tüm antika sanatlarında renklerin ne kadar mükemmel ve uyumlu yerlerde kullanıldıklarını görebiliriz.
İnsan yaşamı için basit gibi gözüken fakat mana itibarıyla dolu olan bu görsel değer kişiler için neler ifade ediyor  hangi renkler insanda neler hissettiriyor biraz bahsedelim.Ne dersiniz acaba siz hangi rengi kendinize yakın buluyorsunuz  kararı okuduktan sonra verin...

Giysilerde renk tercihi 

KIRMIZI 
Kırmızı ağırlıklı giyinen insanlar  bizimle ilgili olsun olmasın  çabuk karar verebilen insanlardır. Dğişken kişilikleri vardır ve genellikle en son söyleyecekleri sözü en başta söylerler.Kırmızı giyen insanlar daima aktif olacaktırlar.

Eğer aktifliklerini kısıtlarlarsa  fiziksel hareketleri gergin ve sinirli bir hal alır. Kendilerini ifade edemezlerse  çok negatif bir hal alırlar. Eğer kırmızı ailesinden renkleri seviyorsanız  aktivite ihtiyacında olduğunuzu bilmelisiniz.

Hayatınızdaki sevdiğiniz kişi renkli giyinmeyi sevmiyorsa  renkleri göze batmadan giymeyi öğrenmelisiniz.Bu onların durgun yönlerine yardımcı olacak ve aynı zamanda  gerginlik ve sinirli hallerini azaltacaktır.

Renkleri kullanırken insanları rahatsız etmemenin bir sürü yolu vardır :
Beyaz giysimizin üzerine kırmızı ve ya pembe eşarp  kırmızı bir cep mendili ceket  gömlek  elbise ve ya bluzunuza iliştirilecek küçük
kırmızı bir iğne kırmızı çizgili beyaz ve ya gri giysiler gibi.

Sevgi ortamları için pembe en iyi renktir ama aynı zamanda fiziksel gücümüzü azaltıcı bir etkisi de vardır  bunu unutmayın!Karşılaşmanız gerken insan çok sinirliyse pembe giyin.Bu onun kabalığını yumuşatacaktır.Fakat tamamen ortadan kaldırmaz.Sadece ortamın sinirlenecek kadar önemli olmadığını düşünecektir.Pmbe renk ortadan kaybolduğunda  bu kişiler yine eski hallerine dönecektir.

TURUNCU 
Giysilerinde ağırlıklı olarak turuncu  şeftali rengi  somon ve k
ahverenginin bazı tonlarını tercih eden insanlar  hareketi seven insanlardır.Genellikle sinirli ve içe kapanıktırlar.Bu bir çelişki gibi
görünüyor değil mi?Eğer bu insanlardan daha kıdemli değilseniz
onlara karşı nazik olduğunuzdan emin olun.Sahip oldukları

Enerji  kesinlikle pasif değildir.Sağduyulu olun!Aşil’in zayıf noktasının topuğu olduğu gibi  onların zayıf noktaları da sırtlarıdır.

Turuncu giyen insanların çoğunun sırt problemi vardır.Sabısız olduklarından doğru şekilde eğilmeyi unurlar genelde.

On durumun dokuzunda sırtlarını geriye doğru atarlar.Bu noktada onlarla konuşabilirsiniz.Turuncu seven insanların diğer bir özelliği de elleri ve bedenlerinin yaratıcılının yüksek oluşudurÖlçüm yetenekleri iyi olan  hareketli bir düşünsel süreçleri vardır.

Onları konuşarak iknaetmeye çalışmak yeterli olmaz.Çünkü dil kullanımı konusunda oldukça iyidirler.Bazı zamanlar kırmmızı  konuşma için fazla duygusal kalır ama turuncu öyle değildir.Bununla birlikte harekete ihtiyaç duyduklarından yürürler  kollarını sallarlar ve bolca mimik kullanırlar.

Denge sağlamak için en iyisi yeşil ve ya turkuvaz giyin ya da kontrol sağlamak için siyah.

SARI 
Giyimlerinde sarı renk baskın olan kişilerin düşünsel yönleri kuvvetlidir.Bedenlerini nasıl kullanacaklarını bilirler ama düşünsel yönlerini kullanmaya daha eğilimlidirler.Bazen başkalarını rahatsız edici derecede içe dönük  bazen de sessizliği özlenecek kadar konuşkan olurlar.İnce bir espri anlayışları vardır.

Genellikle ve parlak bir görünüm sergilerler.Başkalarıyla ilişkilerinde detay bilgilerle ilgilenirler.Genelde her şeyi son dakikaya bırakırlar.Bununla beraber  kendilerine göre bir zaman sınırlaması da yaparlar...

Pratiktirler  iyi yapılanmış ve iyi organize olmuşlardır.Eğer değişim yapacak kişiler arıyorsanız  sarı baskın giyinen kişileri tercih edin.Anlamlı cevapları  pratiklikleri ve günlük hayata dair mantıklı çözümleri ile size oldukça yararllı bir şekilde yardımcı olacaklardır.Eğer utangaç biriyseniz ve kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyorsanız  sarı giymeye başlayın.

Kısa bir süre sonra kendinizdeki değişikliği farkedebileceksiniz.Eğer zaten çok konuşkan biriyseniz ve bu özelliğinizi biraz frenlemek istiyorsanız  sarı  dikkatle kullanmanız gereken bir renktir.Sarı ve siyah kombinasyonlarında dikkatli olun.Bunlar saldırıya hazır savaşçıların renkleridir.Yine de kendini ifade edemeyen bir kişiliğe sahipseniz  sarı siyah kombinasyonları sizin için doktorun yazacağı ilaç kadar gereklidir.

YEŞİL 
Yeşil giyen insanlar  genellikle dışa dönük  dengeli  iyimser  enerjik ve başarı odaklıdırlar.Yeşilin geniş bir açılımı olduğundan ayrı gruplarda incelmek gerekir.

ELMA YEŞİLİ 
Genellikle bu rengi giyen insanlar  dış dünyada stresliolmalarıa yol açan ve iç dünyalarından kaynaklanan bir güvensizlik duygusuna sahiptirler.Ama bunu her zaman inkar ederler.Maddi çıkarları onlar için çok önemlidir.Yeşilden hoşlansın hoşlanmasın bu herkes için geçerlidir.Bu ihtiyaçları  kişiliklerinin bazı şeylerden yoksun bırakılmış olmasından kaynaklanır ve yeşil giyerek bunu telafi etmek isterler.Yeşilin bu tonundan hoşnut oldukları zaman  güvensiz hisstmeye debam ederler.Bu renkleri giyen insanlarla karşılaştığınızda  onları oldukları pozisyondan uzaklaştırmaya çalışmalısınız.

SAF YEŞİL
Bu rengi giyenler  son derece iyimser  dışa dönük  hırslı ve istekleri için risk almaktan çekinmeyen insanlardır.Bilgi edinmek istiyorsanız  bu renkten çok fazla giyen kişleri tercih edin.

Bu rengi giydiğimizde daha  daha iyimser hale geliriz.Bir iş için görüşmeye gidilirken bu rengin giyilmesi tavsiye edilir.Çünkü tüm işverenlerin istediği gibi  bu renk görüşme yapanı son derece iyimser halae getirir.Saf yeşil kasları gevşetir ve sakar hareketlerin ortaya çıkmamasını sağlar.

MAVİ
Mavi rengi giyenler şıpsevdi ve yüzeyseldir ama aynı zamanda da hoş...Geleneksel olmayan  kalabalığın bir parçası olmaya çalışan insanlardır.Gerektiğinde yalan söylemezler  sadece doğruyu saklarlar.Düşünceleri şöyledir “Zorunlu değilseniz kimseyi incitmeye gerek yoktur.”

Mavi rengi sevenler  duygularını arka planda tutarlar.Başkalarından çok kendilerine zarar verirler.Hiperaktif biriyseniz  mavi giymek sizi biraz sakinleştirebilir.Kırmızı katılırsa fiziksel aktivite artar  siyah ise yön kazandırır.

BEYAZ 
Çok fazla beyaz giyen insanlar aşırı hassastırlar.Beyazın sağladığı koruyuculuk özelliğine ihtiyaç duyarlar.Çoğu zaman diğer agresif renkleri nötrleştiren  bir renktir.Kafanızda bir şüphe varsa  giyilecek en ideal renktir.Çoğunlukla beyaz giyen biriyle çalışıyorsanız  rahatlıkla her rengi giyebilirsiniz.

SİYAH 
Siyah ağırlıklı giyen insanlar  genellikle motivasyonu yüksek  liderliğe ihtiyaç duymayan  güvenilir ve son derece sadık insanlardır.Yorgun olduğumuzda  siyah giymek bize destek sağlar.bu rengi giyenler enerji dolu ve açık sözlüdürler.Siyah aynı zamanda bize YÖN verir.Gidebiliriz ve ya kalabilirz...bu bize kalmıştır.Eğer sürekli fikir değiştiren biriyle çalışıyorsak  siyah ortamın dengeli olmasını sağlayabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More