Pages

8 Ağustos 2012 Çarşamba

FACEBOOKTA DURUM BİLDİRİMİ YAPANLAR DİKKAT!


Facebook’a yazdığınız durum mesajları birileri tarafından  kayıt edilip izleniyor olabilirsiniz.Facebook’un gizlilik ayarlarını yeniden kontrol etmenizi sağlayabilecek tarzda bir haber ile karşınızdayız.

Callum Heywood isimli genç bir ingiliz kurduğu ”We Know What You’re Doing” (“Ne yaptığını biliyoruz“) site ile insanların facebook üzerinden paylaştığı verileri belli kategoriler altında topluyor.Bu veri toplama işlemini 4 ana başlık altında toplayan Callum bu işlemi Facebook’un grafik API sini kulalnarak yapıyor.Callum’un sitesi ile ilgili yaptığı açıklamısını aşağıda bulabilirsiniz…

Mesajlar dört ana başlık altında toplanıyor: “Kim kovulmak istiyor?”, “Kim akşamdan kalma?”, “Kim uyuşturucu kullanıyor?”, “Kimin yeni bir telefon numarası var?”. Verilerden tam telefon numaraları, isimler gibi kişisel bilgileri temizlemek için gerekli önlemlerin alındığını söyleyen Heywood, yine de bu verilere grafik API üzerinden rahatlıkla ulaşılabileceğini hatırlatıyor.

“İnsanlar geçmişte Facebook’taki durum mesajları yüzünden işlerinden oldular. Belki böylece neden olduğu anlaşılır” diyen Heywood, şöyle devam ediyor:

“Facebook mahremiyet ayarlarınızın doğruluğunu kontrol edin. Örneğin risk taşıyan mesajları ‘Herkes’ ayarıyla göndermeyin, çünkü bunu yaparsanız grafik API’de çıkması ihtimali çok yüksek.”

Şuan itibari ile gen ingiliz’in sitesinin 27 bin takipçisi mevcut.Bu durum karşısında bizden de Facebook kullanan okuyucularımıza küçük bir tavsiye gizlilik ayarlarınızı tekrar gözden geçirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More