Pages

2 Kasım 2012 Cuma

EA PlayStation 4 Oyunları Geliştiriyor


Günümüzün en büyük oyun dağıtımcılarından olan Electronic Arts, PlayStation 3 ve Xhox 360'a kattıklarının ardından şimdiden yeni nesil konsollar için oyunlar geliştirmeye başladı bile.

Electronic Arta'ın PlayStation 4 ve Xbox 720 olarak bahsedilen fakat adları da kendileri gibi resmileşmemiş olan yeni nesil konsollar için oyunlar geliştirmeye şimdiden başladığı düşünülüyor.

Bu düşünenin sebebi firmanın Ar-Ge bölümüne ayırdığı kaynakları kat kat artırmış durumda olması. Electronic Arts'ın yayımladığı raporlarda görülen o ki, firma yeni nesil konsollar için oyun geliştirmeye şimdiden başladı ve bunun için cidd ibir kaynak ayırmış durumda.

Rakamlara baktığımızda ise son üç aylık periyotta Electronic Arts'ın Ar-Ge departmanında 304 milyon €'lık bir yatırım yaptığını görüyoruz. Altı aylık döneme baktığmızda ise 600 milyon €'dan fazla paranın Ar-Ge departmanına gittiği göze çarpıyor. Ona en yakın departman ise pazarlama ve tanıtım departmanı olurken, 360 milyon €'Lık harcamasıyla, Ar-Ge departmanının bir hayli geirsinde kalmış.
Aslına bakarsanız, yeni nesil konsolların bir iki sene içerisinde karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel olduğundan, büyük firmaların bu tarz adımlar atması oldukça normal. Şimdiden başlayacak geliştirme süreci sayesinde konsollar piyasaya sürüldüklerinde oyunsuz kalmayacaklar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More