Pages

3 Aralık 2012 Pazartesi

Hayatin Icinden


Hayat; acı yüzünü göstermekten zevk alan bir bencilliktir. Hayat, sadece gereksiz bir kavramdır. Hayat denilen kavramın anlamı kişiliği biz insanların yaptığı yorumlarla kılıktan kılığa girer. Onu iyi yapan da, kötü yapan da tek bir kiş var insan.

İnsanla ARMUT PİŞ, AĞZIMA DÜŞ deyimini uygulamaktan büyük zevk alırlar. Çaba göstermek, acı çekmek, üzülmek, olumsuz birşey ile karşılaşmak, ağlamak, dert çekmek, kısacası onları bitirip tüketecek hiç birşeyi istemezler. Neden mi ? Çünkü bunlar olunca kendileri hayat Pamuk İpliği ile bağlanmış zannederler.

Halbuki;
Hiç bilmezler ki ; Çaba göstermeden bir yere ulaşırlarsa ondan zevk almayacaklarını, acı çekmeden mutlu olurlarsa mutluluğun ne olduğunu anlamayacaklarını, üzülmezlerse sevincin ne olduğunu anlamayacaklarını, ağlamazlarsa nasıl nasıl içten gülüneceğini bilmezler. daha doğrusu bilemezler.
Hayat Çatlak Bir Bardakta ki Suya Benzer; Siz O suyu içsenizde Biter İçmesenizde Siz Hayatı Yaşasanız da Biter Yaşamasanız da.
Hayat, doğruları ile yanlışları ile bize sunulmuş bir armağandır. hayatı Dün olarak yada Yarın olarak hatta Bugün olarak görmeyin Hayat sizin her saniyenizdir. Yanlış yada doğru yaşayın yanlışlarınızı azaltarak yaşayın çünkü sizde biliyorsunuz ki Yanlış yapınca size konuşacak kişi çoktur. ama doğru yapınca sizi destekleyecek kişi azdır. yeri gelince üzülün kırılın gerekirse kırın ama yapıcı olmaktan asla vazgeçmeyin yanlış yapmadan doğruyu bulmanız zordur. imkansız demiyorum ama zordur. zoru başarmakta büyüklüktür. şunu asla unutmayın hayat felsefeniz de bu sözde yer alsın ;
İyiliğe iyilik her kişinin ; Kötülüğe iyilik Er kişinin hakkıdır
hayatı size sunulmuş bir armağan olarak görmekten asla vazgeçmeyin o, sizin hediyeniz ona sahip çıkın

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More