Pages

4 Aralık 2012 Salı

Windows 8 Bir Ay'da 40 Milyon Sattı


Yazılım devi Microsoft, 26 Ekim'de teknoloji dünyasına sunduğu yeni nesil işletim sistemi Windows 8'in bir ay içinde 40 milyon sattığını açıkladı.

Microsoft’un pazarlama ve mali işler müdürü Tami Reller, dün ABD’nin Arizona eyaletindeki Scottsdale kentinde düzenlenen Yıllık Teknoloji Konferansı’nda "bir ay içinde 40 milyon Windows 8 lisansı sattıklarını" belirtti.

Reller yaptığı konuşmada, "Windows 8, Microsoft’un en başarılı ürünlerinden biri olarak beliriyor" dedi. Reller aynı zamanda, yazılımın ardından donanım alanına da kayan Microsoft’un sunduğu ilk tablet bilgisayar olan Surface’ın yeni işletim sistemi hakkında bilgi verdi. Küçük tabletler için geliştirilen Windows RT Pro kullanan Surface’ların, Ocak ayında piyasaya sürüleceği ifade edildi. 64 ve 128 GB’lık modeller halinde sunulması planlanan cihazların fiyatları sırasıyla 899 ve 999 dolar olacağı belirtildi.

Reller, Microsoft’un e-mail hizmeti olan Hotmail’in güncellenmiş versiyonu olan Outlook.com’un da bir ay içinde 25 milyon kullanıcıya ulaştığını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More